Website sahiplerini ilgilendiren bu soru, aslında; ben her şeyi tek başıma takip edebilir miyim? Soruyu biraz daha genişletecek olursak, Ben ve ekibim her şeyi takip etmek için tek tek kaynakları inceleyebilir miyim? sorusunu sormakla daha anlamlı bir hal aldığını düşünüyoruz.
Tüm teknolojik alanlarda otomasyonun hakimiyeti aldığını ve bunun da yapay zekalarla bir araya geldiğinde verimliliği çok üst noktaya çıkardığı bir dünyada, insanın yönetici pozisyonunda olması olayları irdelerken denetleyen faktörde olması gerektiğini, aksi takdirde odak noktasının daralması sonucunda istenilen alanda başarılı olamama gibi bir çok sorunsalın problem olarak ortaya çıktığını / çıkacağını biliyoruz.
Burada bir seçim yapmak artık zorunluluk halini alıyor. Gelişen teknolojiler dikkate alındığında işimi otomatik hale getirmenin zamanı geldi mi? Yoksa gelişen bu teknoloji dünyasında eski usul yöntemler bana yeter mi? Gelişime ve çağa uyum sağlama konusunda beceri sahibi olan herkes bu konuda iş geliştirme için çoktan bu tür teknolojilerden faydalanmaya başladı bile.
Peki ne yaparken bot kullanmalıyım?
- Rakipleri takip altına alarak analiz etmek için,
- Arama motorlarında sıralamaları takip etmek için,
- Finans / Ekonomi sektöründe iseniz anlık veriler için,
- Haber Siteleriniz varsa, Ajanslarla entegrasyon, diğer haberler için kaynak bulmak için,
- Medya (Film / Müzik / Resim) sektörü için yenilikleri takip için,
- Günlük olarak takip ettiğiniz her türlü işiniz için
Bot kullanmalısınız. Böylece siz botlar ile gelen bu içerikleri inceleyen bunlara göre işlerinizi şekillendiren ve hızlıca yapacağınız işleri planlayan bir konum ile kendinizi konumlandırmış olursunuz. Rakipleriniz verileri analiz ederken siz o verileri göremiyorsanız, inceleyemiyorsanız bu konuda baştan 1-0 geride olduğunuzu kabul etmelisiniz.
Başarılı olmanın sırrı bir yandan da verileri analiz etmek / olaylara daha geniş perspektiften bakmayı gerektiriyor.